top of page
10-daagse rondreis door Egypte
vertrek 8 maart 2023
Om El Donya, oftewel Egypte, Moeder van de Wereld

De reis begint in Caïro. Haar historische hart is Unesco-werelderfgoed en telt vele prachtige gebouwen, zoals stadspoorten, moskeeën uit verschillende islamitische stijlperiodes, en gebouwen die je doen denken dat je in Parijs bent. Wij bezoeken het Egyptisch Museum, vol prachtige objecten en de schatten uit het graf van farao Toetanchamon, de Citadel van Salah El Din, waarin de Mohamed Ali Moskee staat. Het lokale leven ervaar je in de Khan El Khalili Bazaar.

In Gizeh zien wij de piramides – wereldwonder - en de wereldberoemde sfinx. In Memphis zien wij het standbeeld van farao Ramses II en in de necropolis van Sakkara de trappenpiramide van Djoser, het eerste gebouw ter wereld dat geheel uit steen werd gebouwd.

We vliegen naar Aswan, de zuidelijkste stad, voor een Nijlcruise met excursies. Aangekomen gaan we eerst met een bootje naar de onvoltooide obelisk en de tempels van Philae gelegen op een eiland tussen de beide dammen in het Aswanmeer.

01 Caïro.png
02 piramides met kameel.png
03 Aswan eiland.png

In de vroege ochtend leggen wij aan bij de tempels van Abu Simbel, MITS het vaarschema en het tij het toelaten. Daarna zien we de dubbeltempel van Kom Ombo, gewijd aan de valken-god Horus en de krokodillen-god Sobek. In Edfu bezoeken we de tempel van Horus; de muren staan vol met inscripties.

We ontwaken bij Thebe, nu Luxor op de oostoever. Karnak is overweldigend. Zo’n 30 farao's hebben hier tempels, obelisken, beelden en inscripties nagelaten. Het beeld van Amon-Ra werd jaarlijks naar de tempel van Luxor gebracht, over de bijna 3 km lange Avenue der Sfinxen. Deze tempel lag onder zand, bebouwing en de moskee van Abu Haggag, die er nog wel staat. Per paardenkoets rijden we door het hedendaagse Luxor en maken een geluid- en lichtshow mee.

05 koraal+vis.png
04 karnak.png

Optioneel: (80 euro) voor zonsopgang opstaan voor een ballonvaart over de vallei der Koningen; het faraonische dodenrijk. Op de westoever liggen zo’n 63 farao's, waaronder Toetanchamon, Ramses II en Amenhotep III, de modern-ogende graftempel van koningin Hatsjepsoet en de kolossen van Memno.

Daarna door naar de Rode Zee met schitterende koraalriffen en kleurrijke vissen.

Natuurlijk bezoeken wij een (vrouwen)project en sluiten af in Caïro met een gezellig afscheidsdiner. Wij vertrekken vroeg naar het vliegveld.

Deze reis is vol - er is een wachtlijst

Organisatie: RVAJ in samenwerking met ANWB. Richtprijs: 2.750 euro o.b.v. halfpension, incl. 5 lunches, excursies, fooienpot, voorlichting, reünie, reserveringskosten. Excl. verzekeringen en brandstoftoeslag.

Toeslag 1pk: 470 euro (beperkt beschikbaar).

Inlichtingen: Carla Ruiter * info@rvaj.nl,  ) 06 21618212.

bottom of page