top of page

rondreis Vietnam

17-daagse rondreis Vietnam
vertrek 4 november 2023
 

Vietnam is voor reizigers een van de mooiste bestemmingen. Prachtige heuvellandschappen, rijstvelden en palmenstranden, historische pagodes, serene tempels, drijvende markten en heerlijk eten. Het S-vormige land, 3200 km. lang, grenst aan de ene kant aan de Chinese zee en aan de andere kant aan de landen Laos en Cambodja.

In het noorden ligt de schilderachtige Halong Bay, een baai met honderden kalkstenen eilandjes in de Golf van Tonkin. De plek is beroemd vanwege het blauwgroene water en de bizarre rotsformaties en werd in 2012 uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven natuurlijke wereldwonderen. Hier overnachten we op een boot.
In Mai Chau zien we rijstvelden, plantages, hooglanden en traditionele dorpjes. We maken hier een fietstocht.

Halong Bay.jpg
Hoi_An_Fuijan.jpg

Na een bezoek aan de keizerlijke hoofdstad Hué met paleizen, tempels en lotusvijvers en een lunch bij nonnen, gaan we via de wolkenpas met adembenemend uitzicht over zee, naar het historische stadje Hoi An, met kronkelende straatjes met kleermakerswinkeltjes waar kleding op maat wordt gemaakt. In het zuiden verblijven we in het kosmopolitische Ho Chi Minh City (Saigon) waar we de Cu Chi tunnels gaan verkennen en varen we langs de drijvende markten in de vruchtbare Mekong Delta. We bezoeken My Son, een tempelcomplex met 70 torens en tempels uit de 4e tot 14e eeuw.
 

My son.png
dansers Mai chau.png

Deze unieke reis is voor RVAJ op maat gemaakt. In Hanoi ontmoeten we vrouwen die via stichting Hope box ontsnapt zijn aan een gewelddadige thuissituatie, in Hoi An hebben we een workshop zijden lantaarns maken.

Organisatie: RVAJ in samenwerking met ANWB Reizen

Richtprijs: € 3.700 o.b.v. volpension, incl. visum, excursies, meeste fooien, voorlichting en reünie.

Excl. verzekeringen.

Toeslag 1pk: € 359 (beperkt beschikbaar).

Aanmelden liefst zo snel mogelijk, maar vóór 28 augustus 2023.

Inlichtingen en opgave:

Carla Ruiter mail: carla@rvaj.nl, tel: 06 21618212.

bottom of page