top of page
  • Foto van schrijverMieke

Traditionele dorpen, stroomversnellingen en boswandeling met doodshoofdaapjes

Als je in Anaula een excursie maakt moet je eerst overvaren. Daarna liepen we een stuk door een bos, weer de boot in en bij Ladoanie uitstappen. We zagen het gezondheidscentrum, het vliegveldje en uiteindelijk een traditioneel dorp. Foto's maken mocht daar niet, maar kijken wel. En wat zie je dan? Een huis met een bladerdak en daarop een zonnepaneeltje. Blije kinderen, vrouwen die handwerk verkopen. Kalebasbomen. En nog veel meer.

De stroomversnellingen die hier sula's heten zijn heerlijk om in te zitten. Je moet je wel goed vasthouden! Dan is het of je in een jacuzzi zit.

Tijdens de boswandeling krijg je uitleg over de boomsoorten en terwijl je omhoog kijkt, zie je ineens doodshoofdaapjes door de takken springen.

De avond wordt afgesloten met traditionele zang en dans.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yes, we hebben een kaaiman gespot!

Vandaag zijn we verkast van Bergendal naar Anaula. De helft van de reis gaat per bus en de andere helft met korjalen. Eerst werd de handbagage ingescheept. En daarna volgden wij nadat we zwemvesten ha

Kaaimannen spotten in de Surinamerivier

Na het avondeten stapte ons gezelschap in twee korjalen om in het donker kaaimannen te spotten. De bootsman schijnt met een schijnwerper over het water en als je geluk hebt, zie je een kaaimannenoog o

Comments


bottom of page